Losos se špenátem

Losos a špenát dobrý, ale trochu nuda, nemyslíte? Ovšem ne podle tohoto receptu!
Na dvě porce budeme potřebovat:

Losos - kupuji v Lidlu, mám ho nejblíž a je kvalitní. Také doporučuji mražený z Ikea.
Špenát - svazeček (kupuji na farmářském trhu) nebo v Lidlu vaničku baby špenátu
Smetana - je jedno kolika procentní, stačí i plnotučné mléko (oproti smetaně je to low fat varianta:)
Parmezán - nastrouhaný, cca 2 lžíce

Příloha:
Bulgur - raději celozrnný :)






Nejdříve si dáme vařit bulgur. Vaří se ve stejném poměru jako rýže a pozor ať se nerozvaří. Poté si stáhnu kůži z lososa a rozkrojím ho na dvě porce. Omyji špenát, pokud jsem nekoupila baby variantu, tak tvrdé stonky odkrojím. Nasypu jej do zapékací misky, položím na něj lososa, zaliji smetanou nebo mlékem, posolím a posypu parmezánem. Peču na 200°C přesně 16 minut. Ne více - losos by byl usušený a špenát zavadlý.
příbory se nám trochu "hádaj", pardón ;) stolování vylepším.
Jitka

Žádné komentáře:

Okomentovat