Keep Calm - It's a Hen Party!

Do minulýho roku, jsem nikdy nebyla na žádný svatbě. Nikdo  z mých příbuzných a kamarádů se prostě do tý doby nehrnul do většího závazku, než si koupit se svoji drahou polovičkou psa, a nebo se odvážně sestěhovat do garsonky po šesti letech vztahu. Stejně jako kalhoty do zvonu, vlna svateb v mém okolí letos udeřila v plný síle. Musí to být prostě jenom ale nějaká zvláštní shoda okolností, protože si rozhodně nemíním připustit, že to má nějakou byť minimální spojitost s naším věkem. Když se pak dopočítáte k pěti svatbám, tak si to vynásobte dvěma díky rozlučkám se svobodou a výsledkem jsou nabité víkendy celé léto a rovnou se můžete zapsat na listinu čekatelů na nová játra.  Do kalendáře pak už jen stačilo dopsat termíny běžeckých závodů, volejbalových kempů, termín státnic, termín odevzdání diplomky a s hrůzou zjistíte, že marodit můžete nejdřív v listopadu. Ale i tak se těšíte a snažíte se maximálně vypomoci nevěstám v boji proti propadání panice a hysterii a zařizování, ovšem s velkou dávkou pokory si musím přiznat, že přehled v svatebních proprietách mám asi tak velkej, jako v měnovém vývoji Rupie vůči Euru.  V čem jsem ale viděla svůj potenciál, byly rozlučky se svobodou. Tady se ukáže,  že ty roky na vysoký a everydej párty v pražských podnicích nebyly ztracenej čas. Většina vašich kamarádů to vidí stejně, protože si myslí, že vám leckde při příchodu dávají vaše „as usual“ a na přivítanou se objímáte s provozáky. Realita stárnutí (rozuměj „zrání“) je ale taková, že už fakt máte rádi hlavně podniky, kde to nevypadá jako na pomaturitním večírku, a nebo naopak jako sraz ze střední po pětatřiceti letech.  Navíc už taky nesnesete špatnýho dýdžeje, vydejchaný prostory, špinavý záchody a neochotnou obsluhu. Dost se vám tak vykrystalizuje několik podniků, který pak točíte a začínáte remcat, že v tý Praze nejsou žádný pořádný podniky. Začínáte si tak užívat místo sezení po hospodách výlety s přáteli, grilování na terase, pikniky v parku, koncerty, divadla a tak vsadíte při radách ohledně podniku na rozlučku na stálice, který jste navštěvovaly před pár lety.



První z rozluček jsme odstartovaly v podniku Coco, který se v nezkrácené verzi jmenuje „Coco Cafe Disco Bar – Dance Club“. /Proboha/. Nicméně mají tu super salónek a tak jsme zde měly prostor relativně v klidu probírat takovýty závažný témata.  Navíc jsme vychytaly naprosto super barmanku, která nám ještě zařídila takové ...ehm... půlnoční překvapení. :)  Hudba energická, drinky dobrý, prostory příjemný, jen lidi co tam potkáte většinou jak z jiný planety /jiného státu nicméně určitě/.  Hodnotím kladně a tenhle podnik bude nadále podnikem, kam se většinou přiřítíme ve dvě ráno na náš last call.

Další rozlučku stylově v rudé jsme rozjely v podniku La Bodeguita Del Medio. Tam to bejvalo vždycky dobrý ne? Opět se sešla skvělá parta podporujících kamarádek nevěsty. Podobně báječné se ovšem nesešly v ten večer slečny číšnice. Někoho tak zpruzelýho ze svý práce už jsem dlouho nepotkala. Hudba oldies – proti gustu, znáte to. Taky když se rozhlídnete, tak si uvědomíte, že sem můžete klidně chodit za třicet let a věkově zapadnete. Dobrý vědět! Mě tam nicméně dlouho zas neuviděj :)

Zatím třetí rozlučka byla naplánovaná na piknik! No paráda! K dalšímu pozitivu přibývajícího věku patří to, že už většinou umíte vařit, takže se těšíte, jak se blejsknete na pikniku. Taky to uplně vídíte – deky, šampíčka, jahody, balónky ve tvaru srdíček, puntíkatý šaty, rozevlátý vlasy, mrkvové dorty, brčka s ananasem a sanšajn (takhle nějak to v těch filmech bejvá ne?). No, a v záloze máte i „kdybynáhodou“ párty stán na těch pár kapek co kdyžtak hlásili. Norové mají slabý chvilky ve svých předpovědích fakt málokdy ale tentokrát se místo deštíku na Prahu na rozlučku naší milované kamarádky řítilo něco mezi bouřkou a návštěvou Mordoru.  Po prvním pokusu s párty stanem v srdci Stromovky bylo jasné, že náš přístřešek není uplně kamarád s průtržema mračen a že mnohem víc by byl radši, kdyby fungoval jako slunečník. A tak začnete vytvářet plán B, plán C. Panikaříte a vidíte v těch scénářích tu načinčanou kamarádku, která nemá tušení, co pro ni plánujete a představuje si, jak ji vezmete do Hiltonu na terasu a budete servírovat drinky s paraplíčkem a vy mezitím potřetí stavíte párty stan v punkové Tiskárně na vzduchu na Výstavišti a otíráte hadrem z místního výčepu stolečky a snažíte se stabilizovat stan pomocí židlí, vážete ho ke stromu pomocí provázků, vylejváte vodu z bot, snažíte se schovat zvlhlou bagetu na domácí paštiku, kterou jste dělali celý dopoledne. Do toho se dozvíte, že jste si právě postavili a ozdobili balónkama a girlandama stan vedle stanu, kde do hodiny přijede 250 fotbalistů na oslavu nějakého mezinárodního turnaje. Tak si říkáte – že by se začalo konečně dařit?! :D Stan postaven, všechno připraveno, nevěsta přivezena a vy naprosto neuvěřitelně prožijete krásnej večer plnej smíchu, výborného jídla v různém stádiu deformace deštěm, historek z minulosti, italštiny, zpěvu a tance. 

Nakonec vám z toho vypadne jediný – je jedno co naplánujete – když máte kolem sebe ty správný lidi, tak to vždycky stojí za to. A tohle ty rozlučky splnily na jedničku. Díky holky. 


Skóre:
Rozlučky: 3/5
Svatby: 2/5





Žádné komentáře:

Okomentovat